maandag 26 januari 2009

Waregemse Stadsontwikkeling in volle vaart

Op 1 juli 2008 besliste de Gemeenteraad van Waregem een autonoom gemeentebedrijf voor stadsontwikkeling op te richten. Het "bedrijf" zal met de naam "WAGSO" door het leven gaan. Eind 2008 werd dit door de overheid goedgekeurd. Nog net voor Kerstmis kon de eerste Raad van Bestuur in vergadering gaan. De volgende bijeenkomst van de Raad van Bestuur van het WAGSO heeft morgen plaats.

De bedoeling van de oprichting van WAGSO is een gecoördineerde aanpak van stadsontwikkelings- en stadsvernieuwingsprojecten te voorzien. Daarnaast is het de bedoeling dat het Waregemse patrimonium, dus de diverse gebouwen en gronden die de stad in eigendom heeft, optimaal te beheren en te valoriseren. Het eerste werkjaar zal vooral in het teken van de opstart staan, maar er zullen ook reeds projecten worden uitgewerkt alsook een eigen patrimonium worden uitgebouwd. Tussen de stad en het WAGSO zullen bijzondere samenwerkingsovereenkomsten worden afgesloten om het geheel in goede banen te leiden.

Op dit moment is het nog iets te vroeg om de projecten aan te geven, maar ik reken erop dat heel binnenkort WAGSO uit de starblokken gaat en de voordelen voor de Waregemse burger zichtbaar en voelbaar zullen worden.

Voor Waregem betekent een bijkomende stap in de uitvoering van het aangekondigde beleidsprogramma voor de stad en een nieuw voorbeeld van hoe het schepencollege reeds gedurende 2 jaar een vooruitziend en eigentijds beleid voert en haar woorden omzet in concrete daden. De oprichting van het WAGSO is tevens een voorbeeld van modern stadsmanagment, zoals het onze stad, de 5de stad van West-Vlaanderen toekomt. Ik houd jullie verder op de hoogte van de realisaties van het WAGSO !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten